Glass, Brahms en Culotti (2022)

In samenwerking met Hommage Philip Glass speelden we op 17 juni 2022 in de Oosterkerk in Amsterdam onder leiding van Ivan Cheng een programma waarin we het beroemde Dubbelconcert voor viool, cello en orkest van Johannes Brahms combineren met het neobarokke Concerto Grosso van Philip Glass. De opdrachtcompositie 'We don't know what we desire' van Bruno Culotti brengt de muzikale overeenkomsten tussen de twee stukken aan het licht.

Philip Glass - Concerto Grosso
Bruno Culotti - We don't know what we desire (opdrachtcompositie)
Johannes Brahms - Concert voor viool, cello en orkest

Solisten: Julia Hernàndez Sànchez (viool), Julia Barahal (cello)

Jonge solisten (2021)

Zes jonge solisten speelden en zongen onder leiding van Dominic Seldis zelfgekozen repertoire met orkest, een zeer gevarieerd programma van bekende showstoppers en minder bekende parels uit verschillende eeuwen uit de muziekgeschiedenis. De solisten presenteerden zichzelf in dit concert over het algemeen voor het eerst op deze schaal aan het publiek. Het orkest was mede-ingestudeerd door Ivan Cheng.

Met mezzosopraan Cashlin Oostindië
Elgar: Sea pictures (dl. 2 en 4)
Händel: Priva son d'ogni conforto uit Giulio Cesare

Met sopraan Doeschka van Ginkel
Gilbert & Sullivan: The sun whose rays uit The Mikado
Vivaldi: Domine deus uit Gloria
Mozart: In uomini, in soldati uit Cosi fan tutte

Met gitarist Paul Tudora
Rodrigo: (dl. 2)

Met fluitiste Marta Vilaça
Mozart: Fluitconcert in G (dl. 1)

Met violiste Jessica Lukken
Mozart: Rondo KV373
Wieniawski: Polonaise de Concert nr. 1

Met violist Lucien Renette
Ravel: Tzigane

Siebold project (2019)

Japanse en Nederlandse musici ontmoeten elkaar.
Er bestaat al lang een sterke en bijzondere band tussen Japan en Nederland. Zo heeft de beroemde 19e-eeuwse Duits-Nederlandse arts en botanicus Philipp von Siebold in de 19e eeuw veel kennis tussen de culturen uitgewisseld. In Leiden is een museum aan hem gewijd, het Siebold Huis. Aan hem is ook de naam ontleend van een samenwerkingsproject tussen een Japans orkest, strijkorkest Nanagen uit Tokio, en het Talent op Podium Orkest uit Leiden. We bundelen onze krachten om in maart 2019 concerten te geven in Nederland en in juli 2019 in Tokio − een zeldzame combinatie! Dit werd geleid door de jonge Japans-Nederlandse dirigent Kent Moussault. Verder treden een Nederlandse en een Japanse-Nederlandse soliste op.

Samen voerden wij werken uit van Wolfgang Amadeus Mozart, Edvard Grieg en de jonge Nederlandse componist Melle Heij. Heij heeft een werk geschreven dat is gebaseerd op een herontdekte Japanse melodie van de hand van Siebold.

Programma:
Mozart: Symfonie nr. 29
Mozart: Sinfonia concertante voor viool, altviool en orkest; solisten: Elisa Karen Tavenier (altviool) en Nanami Moussault (viool)
Grieg: Suite Uit Holbergs Tijd
Melle Heij: Die Verhüllung (opdrachtcompositie)

meer info

Oktober 2018 − Tsjaikovski, Bruch en Ravel o.l.v. Dominic Seldis

Op 23 oktober 2018 geeft het Talent op Podium Orkest onder leiding van Dominic Seldis een groot romantisch programma in de prachtige Stadsgehoorzaal in Leiden.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Apostolisch Genootschap Leiden, dat ons vanuit hun hart voor cultuur en talentontwikkeling heeft ondersteund.

Programma
− Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
    Valse-Scherzo, op. 34, voor viool en orkest
    Salomé Bonnema (viool)
− Maurice Ravel
    Pavane pour une infante défunte
− Max Bruch
    Concert voor klarinet, altviool en orkest
    Lea Hemmerlin (klarinet), Dominika (altviool)
− Pjotr Iljitsj Tchaikovsky
    Pianoconcert nr. 1
    Arthur den Haan (piano)

Filmpje concert 28 oktober 2017 (Tropeninstituut, Amsterdam)

Op 28 oktober j.l. trad het Talent op Podium Orkest o.l.v. Aristide Moari op in de grote zaal van het Tropeninstituut te Amsterdam, tijdens het poézie- en muziekfestival Festijn van Tachtig. Hierbij een impressie van het concert, met Laurène Baron (viool), Walther Deubel (tenor), Susanne Winkler (sopraan) in werken van de Nederlandse componist Alphons Diepenbrock, en Simon Mulder (voordracht) in de wereldpremière van Mijn liefste was dood, gecomponeerd door Kaori Neus!

Mozart en Bach in het Volkshuis in Leiden (mei 2017)

Met trots presenteren we hierbij de eerste filmopname van ons laatste project! Het dubbelconcert voor viool en hobo van J.S. Bach, met als solisten Anna Marieke Zijlstra en Lucia Boeken, o.l.v. Kent Hugo Moussault, in de uitvoering van 20 mei.

Vrijdag 23 april 2021, theater De Meervaart in Amsterdam

Mozart en Bach in het Volkshuis in Leiden (mei 2017)

Het ensemble van het T.O.P. Orkest heeft het pianokwintet van Brahms gespeeld in Studio de Bakkerij in Rotterdam. Het was een hele leuke uitvoering. Een goede tekenaar heeft een schets gemaakt van de uitvoering. Zie hieronder. Referentie: hermanschildert

De solisten en de dirigent van ons aankomende project zijn bekend!

Fluit: Marloes van Stormbroek
Harp: Michelle Verheggen
Hobo: Anna Marieke Zijlstra
Viool: Lucia Boeken

Dirigent: Kent Moussault

De concertdata zijn 19 en 20 mei 2017, locatie de theaterzaal van het Leidse Volkshuis. Het belooft heel mooi te worden, dus schrijf de data vast in je agenda!

Het programma bestaat in ieder geval uit:
J.S. Bach: Dubbelconcert voor viool en hobo
A. Marcello: Hoboconcert
W.A. Mozart: Dubbelconcert voor fluit en harp
W.A. Mozart: Symfonie nr. 29

© Sam Boerlijst    Design: HTML5 UP