Kent Hugo Moussault

Kent Moussault (1993) heeft het T.O.P. Orkest in het project in mei 2017 met 4 solisten in het Volkshuis in Leiden gedirigeerd.

Kent heeft compositie aan het conservatorium van Amsterdam gestudeerd bij Willem Jeths, Joël Bons en Wim Henderickx. Momenteel studeert hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Den Haag bij Jac van Steen en Kenneth Montgomery.

Als dirigent won hij de eerste prijs op de Young Conductors Awards 2016 waarbij hij orkesten als de K. M. K. Johan Friso, Camerata Particolare en het Metropoolorkest dirigeerde. Hij assisteerde Jac van Steen bij het Ulster Orchestra (Belfast), New Japan Philharmonic (Tokio) en Het Symfonieorkest (Orkest van het Oosten). Daarnaast stond hij voor orkesten als het Hamburger Symphoniker en het Savaria Symphony Orchestra in Hongarije. Kent dirigeert veel werken van hedendaagse componisten en heeft meerdere wereldpremières op zijn naam staan.

Kent is dirigent bij het Vechtstreek Symfonie Orkest en een van de dirigenten van het moderne-muziekgezelschap het Catchpenny Ensemble.

Kent ontving in 2016 een stipendium om naar Bayreuth te gaan met dank aan het Nederlandse Wagnergenootschap.

Ook heet hij financiële steun ontvangen van het Kersjesfonds voor zijn activiteiten en studie.

© Sam Boerlijst    Design: HTML5 UP