Ensembles inhuren

De naam van onze stichting zegt het al: we streven ernaar om muzikaal talent een podium te bieden. Dat doen we niet alleen door talentvolle musici de mogelijkheid te geven om als solist op te treden met orkest, maar we streven er tevens naar om talent een kans te bieden in andere muzikale vormen op te treden, zoals ensembles.

Bij het Talent Op Podium Orkest kunt u ensembles huren voor optredens bij alle soorten gelegenheden, zoals een strijkkwartet bij een bruiloft of een pauzeprogramma met viool en piano tijdens een diner of conferentie. Onze ensembles bestaan veelal uit jonge mensen – conservatoriumstudenten en gevorderde amateurs – die met groot plezier in orkesten en ensembles optreden.

We hebben vaste ensembles, zoals een pianokwintet, een strijkkwartet, een pianoduo en een duo van viool en piano, maar verzoeken voor andere samenstellingen kunnen we ook in overweging nemen. Dat is niet alleen voor ons een kans om het ensemblerepertoire uit te breiden, maar ook een kans voor enthousiaste musici om mee te spelen in een ensemble.

Neem voor meer informatie, inclusief kosten, contact met ons op via info@talentoppodiumorkest.nl.

Bestuur


Voorzitter
Daan van de Velde


Secretaris
Renzo Knol


Penningmeester
Tom van der Reep


Commissaris acquisitie
Mascha den Haan


Commissaris PR
Eline den Otter

Dirigenten

Vier dirigenten hebben tot dusverre projecten van het Talent op Podium Orkest geleid.

Comité van aanbeveling

Bart Schneemann - Hoboïst en artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble
Lavinia Meijer - Harpiste
Eleonore Pameijer - Fluitiste
Prof. mr. Carel Stolker - Voormalig rector magnificus van Universiteit Leiden
Prof. dr. C. W. J. Beenakker
Prof. dr. ir. T. H. Oosterkamp

Beleid


Algemeen Nut Beogende Instelling

Stichting Talent op Podium Orkest is met onderstaande doelstellingen aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarmee kunnen giften en donaties van organisaties aan de stichting aftrekbaar zijn van de belasting.

  • Stichting Talent op Podium Orkest (T.O.P. Orkest)
  • KVK: 66328985
  • RSIN: 856496984
  • Haarlemmerstraat 73C, 2312 DL, Leiden
  • info@talentoppodiumorkest.nl

Stichting Talent op Podium Orkest (T.O.P. Orkest) (hierna de Stichting) is gevestigd in Leiden en is in 2016 opgericht om (doorgaans jonge) getalenteerde musici die op hoog niveau een muziekinstrument bespelen een podium te bieden om in concerten te soleren met een orkest. Voor veel jonge musici is dit namelijk een grote maar niet zo makkelijk te realiseren ambitie. De Stichting wil op deze manier onbekende talenten een duw in de rug geven om hun talent te kunnen uiten en verder te ontwikkelen. De Stichting werkt daarom in de regel niet samen met reeds gevestigde solisten. Waar het in de concertwereld gangbaar is dat solorollen bijvoorbeeld worden vergeven aan bekenden van de dirigent of aan musici die aantrekkelijk zijn doordat ze reeds veel bekendheid genieten, neemt de Stichting een open houding aan door audities voor de rollen te organiseren voor alle geïnteresseerden en daarnaast door musici van wie de Stichting vermoed dat ze soloambities hebben maar daartoe nog weinig kans hebben gekregen direct uit te nodigen.

Ook stelt de Stichting zich ten doel om klassieke muziek voor een breder publiek toegankelijk te maken en in het bijzonder ook mensen te bereiken die normaal gesproken vanwege hun milieu, afkomst of leeftijd niet of nauwelijks met klassieke muziek te maken hebben gehad.

Het volledige beleidsplan, de financiële verantwoording en de statuten kunt u downloaden via onderstaande links:

BELEIDSPLAN TALENT OP PODIUM LEIDEN (PDF)
Financiele verantwoording 2018-2021 (PDF)
Statuten T.O.P. Orkest (PDF)

© Sam Boerlijst    Design: HTML5 UP