Dominic Seldis

Contrabassist Dominic Seldis, afkomstig uit Engeland en woonachtig in Nederland, is een veelzijdig en graag gezien musicus die wereldwijd op talloze professionele podia optreedt. Na als eerste contrabassist te hebben gespeeld in het BBC National Orchestra of Wales en freelance in tal van andere orkesten in de wereld voert hij sinds 2008 de contrabassectie aan van het befaamde Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Hiernaast is hij zeer actief als solist, kamermusicus, jazzmuzikant, dirigent en docent, onder meer aan de Royal Academy of Music in Londen.

Daar waar klassiekminnend Nederland Dominic bewondert op concertpodia kennen veel mensen in Nederland hem onder andere als jurylid van het televisieprogramma Maestro en als gast bij Podium Witteman, waar zijn kenmerkende eerlijke, energieke en gevatte stijl keer op keer indruk maakt.

Omdat deze stijl ook in zijn directie terugkomt, maakt het hem een uitermate inspirerend en onderhoudend orkestleider. Hij weet zichtbaar en hoorbaar het maximale niveau en speelplezier uit het orkest te halen. Het T.O.P. Orkest is er trots op samen te werken met deze fantastische en beroemde musicus.

© Sam Boerlijst    Design: HTML5 UP